POST

Zo word jij goed in bed!

pedro-lastra-br-Xdb9KE0Q-unsplash
Vind jij jezelf goed in bed?
Ik weet nog dat ik me daar vroeger – toen ik een jaar of 16 was – behoorlijk druk om kon maken. Dan zag ik op tv hoe mensen het allemaal heel goed leken te snappen en te kunnen en hoe ze erover praatten als iemand er niet goed in was. Ik had geen idee hoe dat moest, goed zijn in bed. Hoe wist ik of ik goed zou zijn in bed? Was zoiets aangeboren of moest je bepaalde vaardigheden aanleren? Ik had geen idee.
Vanzelf

Volgens mij kun je eigenlijk niet niet-goed zijn in bed. Tenminste, niet als jij je helemaal veilig en geliefd voelt en je bewust bent van wie je seksueel bent. Goed zijn in bed gaat dan vanzelf, zelfs al blunder je een eind in de rondte. Dan kun je je overgeven aan je gevoelens en weet je dat je seksualiteit veilig is bij de ander. Zelfs als de vrijage misschien niet van het niveau ‘sterren van de hemel’ is, zelfs als je misschien zit te prutsen met het condoom, zelfs als je gestoord wordt door de kinderen en ja, zelfs als je je benen niet meer in je nek kunt leggen. De kwaliteit van goede seks zit ‘m niet per se in de fysieke uitvoering ervan, maar vooral in de emotionele beleving en de overgave aan elkaar.

Zeester

Stel dat jouw partner een passieve houding heeft tijdens de seks (denk aan de houding ‘zeester’ en je kunt je er misschien wel wat bij voorstellen). Dan kan het verleidelijk zijn om te gaan hameren op nieuwe standjes en technieken. Maar in zo’n geval is er wellicht meer aan de hand. Hoe komt het dat de ander passief is? Geniet hij of zij er wel van? Voelt seks wel als ontspanning, of eerder als een verplichting?

Ben jij niet tevreden over de bedprestaties van je partner, dan is het dus eerder zaak dat je tijd neemt voor een goed gesprek over seks, dan dat je samen een tantra-cursus volgt. En natuurlijk is het ook belangrijk dat je jezelf afvraagt waar je ongenoegen vandaan komt. Het is soms heel gemakkelijk om te wijzen naar de ander, terwijl jij misschien zelf wel de factor bent die een belemmering bij de ander opwerpt.

Techniek

Veel mensen denken dat goed zijn in bed betekent dat je allerlei technieken beheerst of een extreem lang uithoudingsvermogen moet hebben. Of dat je juist altijd kinky en mega-geil moet zijn. Maar het betere liefdesspel ontstaat juist wanneer je niet hoeft te presteren, maar kunt genieten van elkaars lijfelijkheid.

Zeker: er bestaan technieken die je kunnen helpen, maar dat is meer dan het tot in den treure strelen van allerlei geheime erogene zones. Hoewel de ontdekkingstocht daarnaartoe heel leuk kan zijn, kan zelfs de beste techniek op een zeker moment gaan vervelen. Maar heej, mocht je eens willen variëren, dan kan ik je doorverwijzen naar een site waar je ‘christian friendly sex positions‘ kunt zoeken (dat christian-friendly zit hem in de niet-expliciete illustraties, dat je niet denkt dat er christelijke standjes zijn ofzo).

Verbinding

De één is goed in wiskunde, de ander goed in voetbal, weer een ander is uitmuntend in het schrijven van een sinterklaasgedicht. Maar goed zijn in bed is geen talent dat maar voor weinigen is weggelegd. Niemand is slecht in bed, iedereen beleeft seks op zijn of haar eigen, unieke manier. En die komt het beste tot bloei in een context van veiligheid en verbinding. Je moet je dan ook niet de vraag stellen hoe je de techniek verbetert, maar: hoe verbeter je de verbinding met je liefdespartner? Zowel emotioneel als fysiek.

Eigenwaarde

Ook niet onbelangrijk: kijk naar jezelf als een volwaardig seksueel wezen. Een positief zelfbeeld blijkt een grote invloed te hebben op je seksleven. Als jij het gevoel hebt dat de liefde of waardering die je partner voor jou heeft afhangt van jouw seksuele prestaties, hangt er nogal een hoop af van jullie seksleven. En dat zorgt natuurlijk bepaald niet voor ontspanning en overgave – wat het ‘goed zijn in bed’ dan weer niet ten goede komt.

Maar als je je gelijkwaardig voelt aan je partner en weet dat de liefde van de ander niet afhangt van jouw prestaties, dan kun je je echt vrij voelen tijdens de seks. Omdat je weet dat je ook emotioneel helemaal veilig bent bij je geliefde.

En in die context kun je alleen maar nóg beter worden in bed!

Gebruik dan de volgende tips!

1. Zie ‘goed zijn in bed’ niet als een op zichzelf staand doel

2. Ontspan tijdens de seks en wees jezelf

3. En in lijn daarmee: geef je over aan de ander en vooral: geniet van die overgave!

4. Sta eens stil bij je eigen zelfbeeld: houd jij van jezelf? Dat maakt het namelijk veel makkelijker om die overgave te bewerkstelligen

5. Vraag je eens af hoe jullie relatie er buiten het bed voor staat. Heeft het nog wat liefde & aandacht nodig? Wees dan niet bang om ook dáár aandacht aan te besteden. Zo zorg je overall voor een fijnere relatie

Voor verdieping van je seksuele relatie.

Dé Sekscursus

Zou het voor jullie seksuele relatie goed zijn om op zoek te gaan naar nieuwe verbinding? Bestel dan Dé Sekscursus!

Dé Sekscursus is een serie van 18 video’s die je helpen je seksuele relatie te verdiepen. Deze “christian-friendly” cursus volg je online in je eigen tempo én privacy. Met onderwerpen als: Hoe verbonden voel je je eigenlijk met elkaar? Waarom heeft de één minder vaak zin dan de ander en wat kun je daaraan doen? Hoe zorg je ervoor dat seks weer een aangename bezigheid wordt? 

Dé Sekscursus bestaat uit 17 hoofdstukken van ongeveer 10 minuten.

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!