Hi, ik ben Cocky

Toen ik in 2011 begon met mijn praktijk voor relatiecoaching wist ik één ding zeker: liefde maakt mensen mooier. Wat is er dan mooier dan iets van die liefde uit te delen? Vol idealisme begon ik aan mijn werk. Dat idealisme heb ik nog steeds – al reflecteer ik zo ongeveer elke dag op wat dat ideaal dan precies is en hoe idealistisch je eigenlijk kunt zijn als het gaat om relaties. Want elke relatie is anders. En elk mens is anders.

Dol op het podium...

In mijn praktijk heb ik allerlei soorten koppels gecoacht. Lang gehuwden die niet wisten hoe nog verder te gaan. Pasgetrouwden die hun leven samen goed wilden beginnen. Gelukkig getrouwden die hun relatie graag een boost wilden geven. Koppels die elkaar niet konden vinden op seksueel gebied. Maar ook singles, die bepaalde patronen wilden doorbreken of op zoek waren naar de liefde (voor zichzelf, daar kwam het dan meestal op neer). Ik merkte al snel dat mijn kracht ligt in korte trajecten: mensen handvatten geven en op weg helpen naar een gezonde relatie. 

Toen ik in 2011 voor het eerst een workshop gaf was het al snel duidelijk dat ik dol ben op het podium en ook nog eens best goed ben in het geven aan woorden voor de liefde – en alle bijkomstige dynamiek. Ik geniet van het spreken, van de interactie, van de dingen durven zeggen die iedereen denkt maar niet hardop uit durft te spreken.

044-1DXA5399- Jorik Algra Fotografie staand

Reformatorisch meisje

Mensen vragen mij wel eens hoe een reformatorisch opgevoed meisje (want dat ben ik) er toch on earth toe is gekomen om een Sékscursus te maken.

Mijn antwoord is eigenlijk simpel: door eerlijk en mild tegen jezelf te durven zijn. Want rondom seks hangt nog steeds een taboe – van gelovigen die het associëren met schaamte en schuld en door vrije zielen die vooral vinden dat er geen grenzen moeten zijn. Maar het gaat bij je seksuele persoonlijkheid – net zoals bij je emotionele persoonlijkheid – om autonomie. 

En misschien durf ik juist wel zo openhartig te zijn, doordat ik altijd heb geleerd om eerlijk naar mijn hart te kijken, zonder bang te hoeven zijn voor veroordeling.

Ik houd onwijs veel van mijn werk. Mensen die hun hart eindelijk open durven stellen, weer van zichzelf en anderen durven te gaan houden. Want dat heb ik inmiddels ook wel geleerd: om van een ander te kunnen houden is het allereerst belangrijk dat je ook van jezelf houdt. Vanuit dat inzicht heb ik de afgelopen jaren dan ook andere producten ontworpen, zoals Dé Singlecursus en het boek ‘Tijd Waar Blijf Je’.

Meer over mij

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en volgde de opleiding tot relatiecoach bij Balansgroep in Driebergen. Ik heb trainingen gevolgd bij EFT Nederland en ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Vereniging Integraliteit en Vitaliteit Nederland (VIV).

Daarnaast kreeg ik tussen mijn 25e en 29e vier kinderen en heb ik sindsdien geleerd hoe je je energie efficiënt in moet zetten (en wanneer ook niet). Ik ben al eeuwen getrouwd met dezelfde man, terwijl ik zelf constant verander – maar dat houdt mijn huwelijk tenminste wel sprankelend. 

Trainingen

Dé sekscursus, dé singlecursus, dé vrouwencursus, voor ieder wat wils.

Shop

Mijn kaartspel 'Hét kleine voorspel' en mijn geschreven boeken vindt je hier.

Boek mij

Ik geef liefde een stem! Bekijk hier waar ik voor te boeken ben.
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!