POST

Zes signalen dat hij je leuk vindt

versier je hond

“Wat denk je, vindt hij me echt leuk? Hij zocht wel veel oogcontact en had duidelijk een lekker luchtje op gedaan. Maar toen ik appte om nog een keer af te spreken duurde het heel lang voor hij reageerde.”

Als je zelf aan het daten bent, zul je wellicht iets van deze vertwijfeling herkennen. Mensen zijn soms lastig te ‘lezen’ als het gaat over wat ze echt voelen. Ik moest er laatst aan denken toen ik een hondje hartstochtelijk zag kwispelen. Het was een leuk gezicht en ik werd er blij van. Want als een hond kwispelt weten wij: de hond is blij. Kwispelen is een natuurlijke reactie. Geen hond kan zijn kwispel faken of inhouden.  

Ik vroeg me af hoe het zou zijn als mannen zouden kwispelen. Stel je voor dat hun staartjes blij de lucht in zouden vliegen als er een snelle auto langsrijdt of een mooie dame passeert. Of bij een knappe man of een veld vol tulpen. Of dat hij kwispelt als hij je ziet. Hoeveel gedoe in date-land zou dat schelen! Geen eindeloos gespeculeer of hij je wel écht leuk vindt, of hij niet op je berichtjes reageert omdat hij te druk is en geen twijfel of er wel of geen tweede date in zit.

Hoewel mannen dan wel niet kwispelen vertonen zij wel degelijk signalen die ze niet kunnen faken of inhouden. Natuurlijke signalen zijn dat. Mat Boggs van het Brave Thinking Institute geeft een aantal voorbeelden en ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Altijd fijn.

1. Je betrapt hem erop dat hij zich in je zit op te nemen.

Ken je dat gevoel dat je bekeken wordt? Als een man naar
je kijkt is echt niet altijd omdat hij zich aan je zit te verlekkeren. Zeker
als het een man is met wie je aan het daten bent is het waarschijnlijker dat hij
er gewoon van geniet om naar je te kijken. Hij wil je als het ware helemaal in
zich opnemen. Hij staat je dan eigenlijk te bewonderen. Hoe leuk is dat!

2. Hij geeft om de mensen om wie jij geeft.

Omdat jouw wereld ook zijn wereld wordt worden ook de mensen die jij belangrijk vindt, belangrijk voor hem. Stel, je laat het hondje van je oma zo nu en dan uit, maar op een dag kun je niet. Als hij het dan zonder aarzeling van je overneemt, is dat een duidelijk teken dat hij je echt
leuk vindt. 

3. Hij blijft respectvol, zelfs als hij onder stress staat.

Onder stress zie je wie iemand echt is – of tenminste, je ziet dan ook de minder leuke eigenschappen van iemand. Sommige mannen zijn dan spontaan geen fractie meer van de gentleman die ze leken te zijn. Wat begrijpelijk is, maar ook veelzeggend. Als een man zelfs onder stress of andere moeilijke omstandigheden respectvol blijft tegen jou, is dat een teken dat jij waardevol voor hem bent. Het is dus heel belangrijk hoe hij je juist op die momenten behandelt.

4. Jouw succes is zijn succes.

Stel, je hebt promotie gemaakt op je werk. Hoe reageert hij? Is hij net zo blij en trots als jij of merk je dat hij wat terughoudend is?

Volgens Mat Boggs staat bij veel mannen hun ego in de weg om echt en oprecht blij te kunnen zijn met het succes van hun vrouwelijke geliefde. Hij kan zich geïntimideerd voelen.

Als een man jou écht ziet, dan wordt jouw succes ook zijn succes. Dan is hij net zo blij als jij, als jouw droom uitkomt. Dan heeft hij geen last van een in de weg staand ego, maar dan is hij gewoon gelukkig, samen met jou. Dat merk je bijvoorbeeld als hij vol trots tegen anderen vertelt wat je hebt bereikt of wat je doet op je werk.

5. Hij vindt jou mooi, zelfs op de momenten dat je er niet uitziet volgens jezelf.

Ja echt, mannen vinden je echt mooi als je net uit bed komt, onopgemaakt en nog helemaal verfomfaaid. Als een man verliefd is, ziet hij alles waar hij verliefd op is als mooi. Het hangt een beetje samen met het eerste signaal: hij wil je gewoon voortdurend in zich opnemen. Dus echt: hij vindt je echt mooi. Niets neps aan!

6. Hij vindt jouw eigenaardigheden schattig.

Op welke eigenschappen ben jij niet zo trots? Vaak vindt hij juist díe eigenschappen namelijk leuk aan jou! Als je snurkt als je lacht, bijvoorbeeld. Of als je een heel typerend loopje hebt waar je jezelf eigenlijk aan ergert. Maar ook de dingen die iemand anders stom vindt, vindt hij juist
leuk. Dit is een voorstadium van echte liefde: hij vindt je leuk zoals je helemaal bent!

Als ik heel eerlijk ben, was ik een beetje cynisch toen ik Mat Boggs op z’n Amerikaans over deze items hoorde oreren. Sowieso ben ik niet zo van de afstreeplijstjes. Maar het zette me wel aan het denken: blijkbaar kunnen we als mensen een hoop verbergen en kwispelen we al lang niet meer, blijkbaar geven we nog altijd signalen af die écht echt zijn. En zeker als het om de liefde gaat is juist dat zo belangrijk. 

Want liefde hoeft niet perfect te zijn. Als het maar echt is.

Dé Singlecursus is een online videocursus die je in 18 lessen helpt om jezelf beter te begrijpen, (nog) leuker te vinden en (indien nodig) liever te zijn voor jezelf, speciaal in relatie met anderen. Kijk op www.desinglecursus.nl voor alle info!

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!