Dé cursus voor een betere relatie met jezelf.

Dé Singlecursus

Baal jij wel eens van het single zijn? Zou je wel een relatie willen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Voor een goede relatie met anderen is een goede relatie met jezelf minstens zo belangrijk. Weet jij wie je bent? Hoe kijk je naar jezelf? Op wat voor een manier verbind jij je aan een ander en waarom?

In deze cursus leer je hoe een relatie werkt, maar ook wie jij zelf bent in relatie met een ander. 

103-1DXA5752- staand Jorik Algra Fotografie

Hi! Ik ben Cocky

Als je me een beetje kent weet je het vast wel: ik ben dol op de liefde. Liefde maakt mensen mooier, zachter, gelukkiger. Toen ik in 2011 begon met mijn praktijk voor relatiecoaching had ik niet gedacht dat ik tien jaar later een cursus voor singles zou ontwikkelen.

Maar hoe meer ik me verdiep in de liefde, hoe meer ik ontdek dat een goede relatie met een ander begint met een goede relatie met jezelf.

Mijn werk is inmiddels dan ook meer een missie geworden: het dichtbij brengen van de liefde. Door deze cursus hoop ik jou ook nog meer te enthousiasmeren voor het aangaan, opbouwen en onderhouden van duurzame relaties!

In je eigen tijd en op je eigen tempo te volgen

 

Een complete cursus voor slechts € 89,-!

Dé Singlecursus is een toegankelijke cursus voor alle singles die ‘op zich wel gelukkig zijn met zichzelf maar soms een baalmoment hebben en wel open staan voor een relatie maar heus niet denken dat een relatie je alleen maar gelukkig maakt maar waarom is het soms zo ingewikkeld dat relatiegebeuren kan liefde niet ook gewoon leuk zijn…'

Waarom Dé Singlecursus

De afgelopen jaren kreeg ik in mijn praktijk steeds vaker singles op gesprek. Sommigen waren actief op zoek naar een relatie, anderen wilden eerdere relaties op een goede manier verwerken en weer andere singles vroegen zich af of ze wel relatie-geschikt waren. En regelmatig hoorde ik mezelf hetzelfde verhaal vertellen. Over hoe belangrijk het is om van jezelf te houden voor je van een ander kunt houden. Over mild zijn voor je ‘pixelpalet’. Over mechanismes die je overneemt vanuit je ouderlijk huis. En toen dacht ik: hier moet ik een cursus van maken, zodat veel meer singles (maar ook mensen in een relatie) op een gezonde manier relaties aangaan – en dat geldt ook voor de relatie met zichzelf.

Doel van Dé Singlecursus:

Zo ziet de cursus eruit:

Elke module bestaat uit verschillende online videolessen. Elke les bestaat uit een video van gemiddeld 10 minuten.

Als je de cursus aanschaft, krijg je inloggegevens waarmee je in je eigen online leeromgeving van Dé Singlecursus komt. Daar kun je bijhouden waar je bent en de lessen in je eigen tijd en omgeving volgen.

Naast de video’s is er ook een downloadbaar werkboek beschikbaar, waarin je je notities, gedachten, vragen en antwoorden per les kwijt kunt.

Een complete cursus, voor slechts € 89,-!

Deze onderwerpen zitten in de cursus:

De SingleCursus

Inhoud Singlecursus

De cursus bestaat uit vijf modules:

Module 1: Houden van jezelf

Module 2: Houden van anderen

Module 3: Hou van je lichaam

Module 4: Het leggen van relaties

Bonusmodule 5: Je relatie met God

Wat zeggen de cursisten

"Hi Cocky,

Ik heb de singlecursus aangeschaft en ben inmiddels halverwege. Ik wil je alvast complimenten geven voor de cursus, erg interessant, leerzaam en wat ben je een gewéldig enthousiast mens om naar te kijken! De filmpjes duren nooit lang en zijn nooit saai.. 
Dankjewel!"

Interessant & Leerzaam

"Hoi Cocky,

Wat ben ik blij dat dit er is. Inzicht in jezelf, in single-zijn, in je relatie met anderen. Zo belangrijk voor individuen en voor de maatschappij! Healthy people make healthy relationships en zo en healthy relationships make a healthy samenleving.
Liefs!"

Blij dat dit er is!

01

Module 1. Houden van jezelf

Oké, dit is natuurlijk een enorm cliché, maar het is wel waar. Voor je van anderen kunt houden, is het allereerst belangrijk dat je van jezelf houdt. Helpt je trouwens ook enorm om om te gaan met kritiek!

In deze module zitten de volgende hoofdstukken:

 • Les 1: Ken jezelf
 • Les 2: Persoonlijkheid
 • Les 3: Wat ben jij leuk!
 • Les 4: Happy Single
 • Les 5: Dream on! 

Module 2. Houden van anderen

Als single sta je natuurlijk ook constant in relatie tot anderen. Ben jij iemand die zich snel aanpast aan een ander? Of vind je het juist moeilijk om op dezelfde golflengte te komen als anderen? In deze module zoomen we nader in op de dynamiek van een interactie. Want er gebeurt in het contact met iemand anders veel meer dan we op het eerste oog denken te zien.

In deze module zitten de volgende hoofdstukken:

 • Les 1: Relatie & Interactie
 • Les 2: Relatie-mechanismes
 • Les 3: Irritaties & Verwachtingen
 • Les 4: “Ben jij nog steeds alleen?” en andere &%#$%@ vragen

02

03

Module 3. Hou van je lichaam

De relatie met ons lijf wordt nog wel eens onderbelicht. We leven – als westerse mensen, zo zegt men – veel in ons hoofd. Terwijl de relatie met je lichaam natuurlijk hartstikke belangrijk is.

Je lijf en je seksualiteit horen bij wie jij helemaal bent. Tegelijk is het iets kwetsbaars, iets wat van jou is. In deze module laat ik je graag nadenken over jouw seksualiteit en hoe je daar op een gezonde manier ruimte aan geeft en mee om kunt gaan.

 • Les 1: Hallo seksueel wezen!
 • Les 2: Seksuele autonomie
 • Les 3: Ken je seksuele persoonlijkheid
 • Les 4 (optioneel): Als je seks stuk is

Module 4: Het leggen van relaties

Even voor de duidelijkheid: het hebben van een relatie is niet de norm. Maar het verlangen naar een relatie is wel heel natuurlijk. Liefde is een levensbehoefte. 

Hoe ga je op een gezonde manier relaties met anderen aan? En als het om een romantische relatie gaat: wanneer weet je dat je de goede keuze maakt?

Dit – en nog veel meer – komt aan bod in deze module.

 • Les 1: Verlangen naar verbinding
 • Les 2: Het maken van verbinding
 • Les 3: Keuzestress
 • Les 4: Omgaan met teleurstellingen
 • Les 5: Flirttips & Zingeving

04

05

Bonus-module: Je relatie met God

In mijn praktijk spreek ik veel christelijke singles. Hun geloof heeft een belangrijke plaats in hun leven en hun identiteit – en vaak ook in hun zoektocht naar de liefde.

Heeft God een speciale bedoeling met je single-zijn? En hoe kun je at peace komen met je twijfels, vragen en onzekerheden?

In deze module ga ik dieper in op de manier waarop jij Gods liefde kunt doorgeven aan de mensen om je heen – én aan jezelf.

 • Bonusles 1: Liefde genereert Liefde
 • Bonusles 2: Klaagles
 • Bonusles 3: Zingeving

Dé Singlecursus helpt je niet gegarandeerd aan een relatie met een ander, maar wel aan een betere relatie met jezelf.

TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!