POST

Erotische dromen

Erotische dromen

Willen ze ons iets vertellen? Of moeten we ze maar zo snel mogelijk vergeten?

Je kent het wel: je schrikt wakker, nog in half-opgewonden toestand en compleet in de war. Je had een erotische droom over die ene collega die je nog nooit op een seksuele manier hebt bekeken. Wat betekent dit? En wat moet je ermee?

Dromen

Een droom is eigenlijk simpelweg een hersenactiviteit waarin je indrukken en emoties ervaart. Dromen zijn vaak surrealistisch: je kunt ineens vliegen of je overleden oom is ineens weer springlevend. In de droom zelf vind je dat allemaal normaal, maar achteraf vraag je je af hoe je brein dat toch bij elkaar heeft kunnen bedenken.

Iedereen droomt, maar waar de één wakker wordt en geen flauw idee meer heeft wat er droom-matig allemaal gepasseerd is, wordt de ander nog helemaal in de emotie van de droom gevangen wakker.

Zo droomde ik een tijdje geleden dat mijn man was vreemdgegaan en ik was gewoon de hele dag een beetje boos op hem. De arme man (want zoiets zou hij in het echt nooit doen hoor, even voor de duidelijkheid). Hij was trouwens ook nog eens zo lief om het de hele dag goed met me te maken en aan het eind van de dag moest ik dat dan weer goed maken met hem.

Verwarrend

Maar wat als je droomt dat je intens hebt zitten tongen met je leidinggevende? Of aan het rollebollen was met de buurvrouw? Betekent dat dan dat je je ook daadwerkelijk seksueel aangetrokken voelt tot de persoon in kwestie? Of dat je diepgewortelde seksuele gevoelens aan het onderdrukken bent? Wijlen Sigmund Freud koppelde zo ongeveer alles uit het onbewuste aan seks, maar dat vind ik wat al te rigoureus. Ja: onze seksualiteit hoort bij wie we helemaal zijn, maar hallo, we zijn meer dan alleen onze seksualiteit.

Iedereen heeft wel eens een erotische droom. En het betekent absoluut niet dat je oversekst  of seksueel gefrustreerd bent. Maar goed, ze kunnen je wel danig verwarren. Daarom ben ik eens even op het wijde web gaan speuren naar mogelijke betekenissen of duidingen van dit soort veelvoorkomende dromerij.

– Soms betekent een erotische droom simpelweg dat je ernaar verlangt om gezien te worden. Niet op een seksuele manier, maar gewoon als waardevol mens. Een heel menselijk verlangen dus.

– Een erotische droom kan je aan het denken zetten over je eigen sensualiteit. Neem jij tijd voor je lichaam, voor je seksualiteit? Of ben je vooral aan het leven met je hoofd? Wat dit betreft kan een erotische droom je dus helpen om je seksualiteit wat nieuw leven in te blazen.

– Stel nou dat je een seksdroom hebt over iemand met wie je in de clinch ligt, dan kan dit betekenen dat je eigenlijk verlangt naar verzoening. Gewoon op een platonische manier.

– Droom je dat je aan het seksen bent op een openbare plek? Dan kan dat erop duiden dat je misschien wat extraverter zou willen zijn. Of dat je juist geen geheimen (meer) hebt voor jezelf of voor anderen (check bijvoorbeeld mijn blog over de emotionele sauna).

– Dit geldt ook voor een homoseksuele droom. Dat betekent dus niet dat je onbewuste homoseksuele gevoelens hebt (of heteroseksuele gevoelens als je homoseksueel bent).

Dus stel jezelf gerust: een droom is echt maar een droom. Iets wat vooral ook handig is om je bewust van te zijn als je de persoon in kwestie in levende lijve tegenkomt (want dat kan nog wel eens ongemakkelijk zijn, haha).

Het is natuurlijk helemaal aan jou wat je hiermee doet. Zelf laat ik de droom vooral maar wat het was of denk ik er met een grote glimlach aan terug, mezelf verbazend over dat wonderlijke brein van mij dat de meest absurde combinaties bij elkaar bedenkt. Maar ik heb me er in het verleden ook wel eens voor geschaamd.

Gelukkig durf ik tegenwoordig gewoon lekker schaamteloos te dromen…. Slaap lekker!

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!