POST

Hoe houd je het spannend?

033-1DXA5361- Jorik Algra Fotografie

‘Dit is Cocky, mijn minnares,’ stelde mijn geliefde mij onlangs voor aan een collega. De collega, zich spontaan verslikkend, keek mij wat gegeneerd aan, toen mijn geliefde – op sommige momenten een enorme lolbroek – er grijnzend aan toevoegde: “…en mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen.”

Bij het woord ‘minnaar’ denk je niet meteen aan iemand met wie je al jaren een relatie hebt. Maar waarom eigenlijk niet? Kun je elkaar, als je langer samen bent, nog in vuur en vlam zetten? Of is het op een gegeven moment gewoon niet zo spannend meer…?

Stellen komen vaak bij mij met de vraag hoe ze hun relatie weer een beetje spannend kunnen maken. Hoe ze het meer kunnen laten vlammen, ‘weer net zoals eerst’.
Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: begin een affaire. Met elkaar!

Als je net verliefd bent, gieren de hormonen door je lichaam en heb je maar weinig nodig om in vuur en vlam te staan voor je geliefde. Maar na een tijdje bekoelt het hormonencircus en wordt de aanwezigheid van je geliefde iets gewoner. Jullie relatie komt in een rustigere fase. Maar dat betekent niet, dat je relatie ook meteen saai hoeft te worden. Het is eigenlijk niet heel moeilijk om je relatie spannend te houden als je vooral teert op rondgierende hormonen. Het is juist de kunst om in een relatie die vertrouwd en veilig voelt, ook de spanning en chemie erin te houden.

Gezonde sleur is niet verkeerd. Je weet wat je aan elkaar hebt en het is vertrouwd. Maar het gevaar bestaat wel dat je ongemerkt uit elkaar groeit. Dat is waar het vaak mis gaat: stellen merken niet dat ze langzaam uit elkaar groeien. Het is goed om een gezonde balans te zoeken: een relatie die vertrouwd en veilig voelt, maar waar je ook een verrukkelijke dosis energie uit haalt. Maar hoe doe je dat?

Je hebt er zelf invloed op of je relatie saai wordt. Als jij voor lief neemt dat je niet weet wat er in het hart van je geliefde leeft en vooral druk bent met je eigen leven, is het niet moeilijk om elkaar kwijt te raken. Want elke relatie komt een keer op een punt dat je denkt: ‘Is dit het nu?!’ Maar niet getreurd: daar kun je iets aan doen!
Blijf elkaar zoeken, ook als je elkaar gevonden hebt. Weet wat je geliefde bezighoudt en neem tijd voor elkaar – juist als je wordt opgeslokt door de drukte van je werk of je gezin.

Ook je seksuele relatie is ontzettend belangrijk. Sommige stellen doen elkaar (en zichzelf!) hierin enorm tekort. Het is logisch dat de seksuele spanning er na verloop van tijd een beetje af is. Het is niet meer vanzelf altijd vuurwerk. Maar ook daar kun je bewust stappen in zetten. (Benieuwd welke stappen? Lees één van mijn andere blogs of stuur een mailtje ;-). En oh ja: over een paar maanden komt mijn nieuwe boek ‘Ik wil heel dicht bij je zijn’ uit…!).

Een spannende relatie betekent niet dat de hormonen altijd door je lijf gieren. Het betekent dat jij en je geliefde met elkaar verbonden zijn, dat je elkaar gelukkig wilt maken en dat je elkaar blijft zoeken. En vooruit: het is ook best spannend als je geliefde je voorstelt als zijn minnares ;-).

Tips:
  • Blijf elkaar versieren, of je nu 3, 8 of 20 jaar samen bent. Maak elkaar het hof! Verras elkaar eens met een briefje, een cadeautje of een spannende zoen op een onverwacht moment. Wil je weten wat het beste bij je geliefde past? Kijk dan eens op www.liefdestalen.nl.
  • Vergeet niet waarom je ook alweer verliefd werd op elkaar. Weet jij nog waar je op viel? Neem een privé-momentje met elkaar en vertel elkaar waar je op gevallen bent.
  • Investeer in jullie seksuele relatie. Maar let op: daarbij gaat het niet om spannende toestanden (mag wel), maar allereerst om veiligheid en kwetsbaarheid. Durven jullie eerlijk te zijn tegen elkaar? Praten jullie open over jullie seksuele behoeften en geneugten?
  • Neem geen genoegen met minder dan het beste. Vind jij dat er teveel sleur zit in jullie relatie? Boek een boost-consult bij een relatiecoach!
(dit artikel verscheen in een iets andere vorm in de ‘Hip & Happening’ van mei 2016)
© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!