POST

Vijf tips voor singles – speciaal op Valentijnsdag!

vintage eastern hipster woman with bike in the park

Valentijnsdag is een zwaar overschatte dag. Alsof iedereen ineens dolgelukkig is in de liefde of dat je pas meetelt als je een fantastisch perfecte oh-kijk-mij-eens-gelukkig-zijn-relatie hebt…
Hoe graag ik het ook zou willen: niet iedereen is gelukkig in de liefde. Niet alleen kom ik stellen tegen die de liefde in hun relatie kwijt zijn, ook kom ik veel singles tegen die juist heel hard op zoek zijn naar de liefde.
Liefde is ontzettend mooi – maar het kan ook ontzettend veel pijn doen. Ook goed om daar eens bij stil te staan op een dag als Valentijnsdag.
En daarom: speciaal voor alle, al dan niet gelukkige, singles van Nederland… Hoe kun je als single de – op kerst na – meest confronterende dag van het jaar een beetje overleven? Hier een paar tips.

1. Je mag balen dat het Valentijnsdag is en dat jij (nog steeds) alleen bent.


Veel singles vinden van zichzelf dat ze alleen maar happy single mogen zijn. Maar wist je dat het heel natuurlijk is dat je verlangt naar verbinding met iemand? Het zit in onze genen om ons te willen verbinden. Je bent niet zielig of wanhopig als je naar een relatie verlangt. Doe jezelf niet stoerder voor dan je bent. Het is beter om voor jezelf toe te geven: ‘ja ik verlang naar een relatie!’ dan dat je nep-stoer gaat zitten kniezen en doen alsof het je allemaal niets doet.

2. Ben je verliefd? Neem het risico!


Als je heimelijk verliefd op iemand bent (en die ander weet het nog niet), doe dan voor deze keer eens gewoon mee met het eigenlijke doel van Valentijnsdag: jouw liefde bekend maken. Veel mensen gebruiken het ‘commerciële gedoe rondom Valentijnsdag’ als een legitieme reden om de stap om actie te ondernemen juist níet te zetten. Maar daar kom je dit jaar niet mee weg. Zet die stap. Het is ook nog eens schrikkeljaar, dus alle reden om de stoute schoenen aan te trekken en je geheime liefde mee uit te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen…

3. Gebruik Valentijnsdag als een stok achter de deur


Je kunt natuurlijk gaan zitten balen dat je ook dit jaar wéér alleen bent. Ik weet dat dat heel zwaar is voor singles. En verliefdheid laat zich ook niet zo regisseren dat je morgen ineens verliefd wordt. Maar je kunt jezelf wel in situaties brengen waar je nieuwe mensen ontmoet. Want laten we wel wezen: om verliefd te worden is er wel een ander nodig. Dus: schrijf je in op een datingsite, ga naar een single-event of sluit je aan bij een vereniging. Zie het niet als een wanhopige poging om per se de ware tegen te moeten komen, maar zie het als een kans voor anderen om jou te kunnen leren kennen ;-).

4. Geniet van je vrijheid


Niet dat ik niet gelukkig ben met mijn man en kinderschare, maar lieve singles: geniet ook even lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht. Vind je het moeilijk om er echt van te genieten? Geniet dan alsjeblieft even namens mij…

5. Ik hou van mij


If you aren’t happy being single, you’lll never be happy in a relationship. Oftewel: hou ook van jezelf. (En voor de niet-singles die dit ook lezen: dat geldt ook voor jullie!)
Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’:
Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.
Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.
Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.
Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,
als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

En voor alle gelukkigen in de liefde: ik wens jullie een fijne Valentijnsdag toe. Zet de liefde weer even op scherp en ga dit jaar nog meer in elkaar investeren. Vier je liefde en vergeet nooit dat het niet vanzelfsprekend is om iemand te hebben van wie je van houdt – en die jou het uitzonderlijke voorrecht heeft gegeven ook van jou te houden.

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!