POST

Even doorspoelen aub

matthew-henry-2Ts5HnA67k8-unsplash

We kennen ze allemaal: die dagen die je liever zo snel mogelijk doorspoelt. Fast forward, tot je weer in je warme bedje mag kruipen en de zorgen van de dag van je af voelt glijden. Daarom hierbij speciaal voor dat soort dagen een aantal oplossingsgerichte TIPS voor als je je mega-vreselijk-afschuwelijk belabberd voelt!

Om het geheel wat overzichtelijk te houden, heb ik de tips is verschillende categorieën ondergebracht.

Tip 1. De kortstondige oplossing
Ga er lekker even uit, shoppen (desnoods in de supermarkt), drinken, flirten – zorg voor afleiding. Let wel: deze oplossing biedt slechts voor een korte tijd soelaas en het is ook niet onverstandig om jezelf vooraf een aantal regels mee te geven, anders kan het uit de hand lopen. Spreek bijvoorbeeld af om niet meer dan twee paar nieuwe schoenen te kopen en drink niet meer dan twee glazen wijn.

Tip 2: De intrinsieke oplossing
Spreek hardop tegen jezelf uit dat je hartstikke leuk bent en dat de persoon die dat niet zit een blinde vlegel is. Jammer voor hem/haar, maar het doet niets af aan het feit dat jij een Ontzettend Leuk Mooi Mens bent! Bij deze oplossing gaat het erom dat jij jezelf ervan weet te overtuigen dat de gedachten die wellicht door je hoofd schieten over dat je niet leuk, mooi of lief genoeg bent leugens zijn waar je niet in moet geloven. En dat doe je het beste door te herhalen hoe leuk je bent.

Tip 3: De desperate oplossing
Blijven hopen dat iets dat in het verleden is gebeurd, alsnog niet gebeurd is. Je begrijpt dat deze oplossing in feite geen oplossing is, maar je enkel in een uitzichtloos cirkeltje blijft sturen. Toch grijpen veel mensen juist op de dagen dat ze zich belabberd voelen uitgerekend naar deze non-oplossing. De feitelijke tip is dus: stop met hopen dat je het verleden kunt veranderen.

Tip 4: De geestelijke oplossing
Zeker als je gelovig bent is dit een fijne oplossing: dompel jezelf onder in geestelijk voedsel en wacht op een verlichting om al het aardse af te doen. Oké, dat is misschien wat over-the-top, maar het idee hierachter is misschien zo gek nog niet. Vraag jezelf eens af wat er in jouw leven nou echt toe doet. Wat is echt belangrijk voor jou, wie is echt belangrijk voor jou. Ik vind de uitdrukking ‘be at peace with your soul’ in dit verband eigenlijk wel heel mooi: zorg goed voor je ziel. Bid, praat, wees stil, zing.

Tip 5: De doeltreffende oplossing
Zoek een doel, vind het en maak een plan om ervoor te gaan. Het succes dat je daarin ervaart zal je je minder nutteloos doen voelen (en als je succes hebt, heb je ook nog eens geld om tip 1 uit te voeren).

Zeker op dagen dat je je belabberd voelt zul je jezelf vooral confronteren met alles wat je (nog) niet is gelukt. Maar in plaats van je dan maar een mislukkeling te voelen kun je het dit keer omdraaien. Welke stappen kun je zetten om je plannen alsnog concreet te maken? Welke actie kun je al ondernemen? Plan bijvoorbeeld een gesprek in met een inspirerende vriend of kennis of wandel gewoon eens langs een uitzendbureau. Soms kan het je enorm helpen door het gewoon maar te dóén.

Maar het allerbelangrijkste in dit alles is natuurlijk om bij elke tip een flinke dosis liefde toe te voegen.

Ken jij Dé Singlecursus al?

Dé Singlecursus is een online videocursus die je in 18 lessen helpt om jezelf beter te begrijpen, (nog) leuker te vinden en (indien nodig) liever te zijn voor jezelf, speciaal in relatie met anderen. 

Kijk op www.desinglecursus.nl voor alle info!

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!