POST

Waarom ben jij nog single?

happy single blog sept 2021

“Waarom ben jij nog single?”

Je zou de vraag maar gesteld krijgen, keer op keer op keer. Door mensen die misschien een leukere openingszin zo snel niet kunnen bedenken, door mensen die hiermee willen aangeven dat het echt belachelijk is dat zo’n woest aantrekkelijk fantastisch persoon als jij nog single is of door mensen die deze vraag oprecht stellen en benieuwd zijn naar het antwoord.

Even ter relativering: de meeste mensen die jou de vraag stellen waarom jij nog single bent bedoelen dat als compliment. Zo van: ongelooflijk dat nog niemand jou, als zijnde een geweldig mooi leuk lief knap wezen, heeft gestrikt als levensgezel(lin). 

Om je desalniettemin op weg te helpen hoe om te gaan met dit soort vragen, hierbij een aantal tips. Uiteraard graag met wijsheid mee omgaan ;-).

 

In het eerste geval (die van de openingszin) adviseer ik je gewoon een beetje suffig te lachen. De bedoeling van de vragensteller is ongetwijfeld niet al te zwaar, maar gewoon wat onhandig. Mompel gerust iets filosofisch als ‘het universum heeft hem/haar nog niet op mijn pad gebracht’ of kies voor het wat lompere ‘mijn schoonmoeder kon geen kinderen krijgen’ en ga vooral verder over het weer, de politiek of iets anders van die vrij oppervlakkige strekking.

In het tweede geval (van het complete onbegrip) ligt het een beetje aan wie je tegenover je hebt. Is het een type dat jou wil stangen, zucht dan diep, lach uitbundig en kies vervolgens uit één van de volgende vileine antwoorden*:

– ‘Dat jíj nog single bent begrijp ik dan weer wel.’ (Wel bij lachen, anders kan de ander zich beledigd voelen.)

– ‘Ik vind gezinnen kleinburgerlijke tuttigheid.’ (Zo, einde gesprek.)

– ‘Ik vind mezelf te leuk voor een ander.’ (Beetje narcistisch, maar schrikt wel fijn af.)

– ‘Niemand wil mij!’ (Graag dramatisch bij huilen en op de grond gaan liggen.)

– ‘Interesse?’ (Dit is wel ietwat flirterig, maar wie weet ontstaat er wel iets leuks.)

– ‘Waarom ben jij eigenlijk nog getrouwd?’ (Deze is wel wat grof en beledigend, dus denk even na voor je hem gebruikt.)

* Neem hierbij wel de emotionele staat van de gesprekspartner in acht aub. We willen geen traumatiserende toestanden.

Is het een type dat jou wil versieren, weeg dan even af of je hier je energie aan wilt besteden of niet. Je kunt namelijk gewoon lachen om zo’n vraag die je als single maar al te vaak hoort. Door dat samen te doen kan er zelfs zoiets ontstaan als een bondje, dat uiteraard op meer uit kan
lopen.

Vind je de versierende vragensteller (m/v) niet aantrekkelijk, dan kun je natuurlijk gemakkelijk wegkomen met het antwoord ‘Ik heb geen zin in een relatie.’ Heb je ook meteen een hoop andere vragen beantwoord.

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die er oprecht in geïnteresseerd zijn. Ik reken mezelf graag tot die groep. Onlangs betrapte ik mezelf erop dat ook ik het woordje ‘nog’ gebruik in de vraag. Dat zegt eigenlijk al heel veel. Alsof single-zijn een tussenfase is, alsof je nog niet helemaal af bent, dat idee. Het klinkt in elk geval niet bepaald alsof het single-zijn als iets volwaardigs wordt gezien. Pareer daarom om te beginnen het woordje ‘nog’. Wat nou, ‘nog’? Waarom zou je single-schap moeten veranderen? Oftewel: jij bent meer dan je single-zijn. Dat eerst. En misschien zou je best een relatie willen, maar dat betekent niet dat je leven nu minder betekenis heeft.

Vervolgens kun je een eerlijk antwoord geven. Dat je bijvoorbeeld best een relatie zou willen, maar dat je hem of haar tot nu toe nog niet bent tegengekomen. Of dat je er wel voor openstaat, maar je leven zoals het nu is ook heel fijn vindt.

Het werkt vaak ontwapenend om gewoon eerlijk te zijn. Om anderen zich te laten realiseren dat de vraag gemakkelijker gesteld is dan beantwoord – en dat jij ook geen antwoord hebt op zo’n vraag. En dat dat ook niet hoeft.

Je kiest er lang niet altijd voor om single te zijn. Daarom hoop ik dan ook dat veel niet-singles deze blog lezen. Want met sommige onhandige vragen kwets je singles misschien meer dan je bedoeling is.  

Dus: ben je getrouwd of heb je een relatie en lees je deze blog? Vraag jezelf dan maar eens in alle eerlijkheid af waarom jij eigenlijk een relatie hebt. Veel succes!

En ben jij single en wil jij eerst aan jezelf werken? 

Dan is Dé Singlecursus voor jou gemaakt: dé cursus voor alle singles die ‘op zich wel gelukkig zijn met zichzelf maar soms een baalmoment hebben en wel open staan voor een relatie maar heus niet denken dat een relatie je alleen maar gelukkig maakt maar waarom is het soms zo ingewikkeld dat relatiegebeuren kan liefde niet ook gewoon leuk zijn…’

Ben jij single en wil je leren houden van (jezelf)? Dan is deze cursus voor jou!

Dé Singlecursus helpt je niet gegarandeerd aan een relatie met een ander, maar wel aan een betere relatie met jezelf!

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!