POST

Happy Single?!

vintage eastern hipster woman with bike in the park

Voor veel singles zijn de feestdagen een ware bezoeking. Wéér die vraag waarom zo’n leuke vrouw als jij nou nog geen vriend heeft of die vriendelijke opmerking dat iemand nog wel een leuk meisje voor jou weet.
Relaties lijken de norm. Sla een willekeurig tijdschrift open en je ziet gelukkige gezinnetjes genieten van een romantisch kerstdiner. En zie maar eens een hypotheek rond te krijgen op één salaris.
Zijn we pas compleet als we een relatie hebben? Of kun je als single ook gewoon gelukkig zijn?

1. Wanhopig?

Naar een relatie verlangen is heel natuurlijk. Het zit in onze genen om ons te willen verbinden met anderen. Je bent dus niet wanhopig of sneu als je verlangt naar een geliefde, naar iemand die er voor je is en van je houdt. Liefde is een levensbehoefte! Schaam je dus niet als jij op zoek bent naar je levensgezel. Maar alleen maar een relatie willen om dan maar niet meer alleen te zijn… Dat is wel tamelijk wanhopig.

2. Happy single!


Denken dat je pas gelukkig bent als je een relatie hebt, is niet realistisch. Ik kom regelmatig mensen tegen die ongelukkiger zijn in hun huwelijk, dan dat ze ooit waren toen ze nog geen relatie hadden. Je neemt jezelf namelijk mee in een relatie. En – ook al ben je in het begin mega-verliefd – je bent uiteindelijk gewoon twee verschillende mensen, met verschillende persoonlijkheden en een verschillende achtergrond. Het is daarom heel belangrijk dat je ook als single weet wie je bent. Dat je niet alleen maar iemand zoekt die jou gelukkig kan maken, maar dat je iemand zoekt bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. En dat geldt trouwens ook voor alle niet-singles…!

3. Ik hou van mij


‘If you aren’t happy being single, you’ll never be happy in a relationship.’ Oftewel: hou ook van jezelf.
Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’:
Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.
Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.
Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.
Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,
als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

4. Tips:

– Verlang jij naar een relatie? Kom in actie! Schrijf je in op een datingsite, word lid van een sportclub of van de bibliotheek. Ga naar plaatsen waar je mensen kunt ontmoeten en stap op anderen af.
– Wat vind jij belangrijk in een relatie? Denk dan aan: dezelfde doelen, dezelfde normen en waarden, gelijkwaardigheid, respect, etc. Het is belangrijker om daar over na te denken, dan over opleidingsniveau of grootte van auto.
– Bedenk dat blauwtjes lopen erbij hoort. Laat je niet ontmoedigen (ook niet na 12 keer), maar houd moed!
– Enneh… geniet vooral ook lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht!

P.S. Wist je dat ik ook singles coach? Neem gerust contact op via het contactformulier.

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!