POST

Daarom zal de man zich aan zijn vrouw hechten

photodune-4347702-love-s

Wie kent die tekst niet: “Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten.” (Mattheüs 19:5). Het woord “hechten” kun je ook vertalen met verkleefd zijn, helemaal vastgeplakt zitten aan elkaar. Mooi wel, dat juist de man hier de opdracht krijgt zich zo aan zijn vrouw te hechten. Blijkbaar kunnen mannen hierin wel wat aansporing gebruiken ;-)…

In de psychologie betekent hechten namelijk het je emotioneel met iemand verbinden. Je kwetsbaar opstellen en jouw hart in de handen van de ander leggen. Vrouwen zijn daar van nature vaak wat beter in dan mannen.

Maar hoe doe je dat dan, je hechten aan je Geliefde? 3 tips!

1. Laat merken hoe je je voelt.
  • Voor mannen geldt hierbij: praat er meer over. Vrouwen willen heel graag weten wat er in jullie stoere hart omgaat. Begin er ook gerust uit jezelf over, dat stellen vrouwen zeer op prijs.
  • Voor vrouwen geldt hierbij: wees eerlijk. Als je man vraagt: ‘Is er iets?’ En jij zegt licht geagiteerd: ‘Nee niks, hoezo?’ Dan wil een man daar nog wel eens genoegen mee nemen… Dus als er iets is, zeg het hem. Verwacht niet dat hij het wel kan raden.
2. Probeer te ontdekken waar een gevoel vandaan komt.
  • Stel, jij wordt boos als je Geliefde te laat thuis komt. Ben je dan boos dat er een afspraak niet is nagekomen? Of ben je boos omdat je je Geliefde zo gemist hebt? En waarom vind jij afspraken nakomen zo belangrijk? Kun je dat uitleggen aan je Geliefde? Deel het. Je kunt er niet van uitgaan dat je Geliefde weet wat er in jouw hart speelt. Door het uit te leggen zul je merken, dat je elkaar steeds beter gaat begrijpen!
3. Maak elkaar geen verwijt, maar doe een verzoek.
  • Ben je teleurgesteld dat je Geliefde te laat thuiskomt, doe hem of haar dan een verzoek: ‘Ik mis je als je er niet bent. Zou je misschien eerder thuis willen komen of willen laten weten waar je bent?’ Vertel het vanuit je eigen gevoel. Je zult merken dat je Geliefde hier veel liever gehoor aan geeft dan aan een zin als: ‘Jij komt ook nooit op tijd thuis!’
© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!