POST

“Als we getrouwd zijn, komt het allemaal vanzelf wel goed. Toch?”

Wedding Couple, Happy romantic bride and groom kissing

Begin je leven samen goed en schrijf je nu in voor de Leve de liefde-conferentie!

Het is heerlijk om verliefd te zijn, vol dromen over de toekomst en idealen over jullie leven samen. Alleen weten de ervaren getrouwden ook wel, dat zelfs het beste huwelijk geen immer-durende roze wolk is. Als de sterkste verliefdheid voorbij is, komt bijna elk stel wel in een fase van onbegrip en conflicten. Logisch, want je bent twee verschillende mensen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden. Dus als je denkt dat het allemaal vanzelf wel goed komt als je getrouwd bent, is het misschien geen slecht idee om even verder te lezen.

Wat vaak gebeurt in een relatie, is dat een stel steeds een beetje meer langs elkaar heen gaat leven. Dat gebeurt heel geleidelijk, vaak heb je het niet eens door. Dat kan komen doordat er kindertjes geboren worden of door stress, maar ook doordat je liever conflicten vermijdt. De verbinding die je met elkaar hebt, wordt steeds wat losser. Daardoor kunnen er ongemerkt allerlei scheurtjes in je relatie komen. Je bent wel érg graag bij die leuke collega die je net dat extra beetje aandacht geeft of je stort je volledig op je carrière die je wel de voldoening geeft die je nodig hebt. Veel stellen ontwikkelen ook een thema-ruzie (een ‘dansje’): een ruzie die eigenlijk nergens om gaat maar telkens terugkomt en voor veel stress zorgt. Denk bijvoorbeeld aan de ergernis dat zij weer te laat is voor het eten of dat hij weer zijn sokken heeft laten rondslingeren.Vaak vragen stellen om hulp, als ze al te ver zijn doorgeschoten in hun verkeerde patroon. Het is dan heel lastig om weer dichter bij elkaar te komen en de band te herstellen. Daarom is het ontzettend goed, om al aan het begin van je relatie stil te staan bij dat wat jullie relatie tot bloei laat komen, maar ook bij jullie valkuilen of jullie ‘dansje’. Op die manier houd je jullie band sterk en kan je relatie op een gezonde manier groeien.

Want stel dat één van jullie conflict-vermijdend is en zijn eigen gevoelens liever maar voor zich houdt. Hoe doorbreek je zo’n patroon? En wat dacht je van de boeiende maar soms ook verfoeilijke verschillen tussen de man en de vrouw? Soms is een beetje wijsheid vooraf helemaal zo gek nog niet! (En het kan je in dit geval ook handvatten geven hoe je je man nu eindelijk afleert zijn sokken te laten slingeren, maar dat terzijde 😉 .)

Natuurlijk kan zelfs de beste voorbereiding niet voorkomen dat je ooit in een relatiecrisis belandt. Er bestaat niet eens zoiets als een ‘perfecte relatie’; elke relatie heeft wel zijn sterke en minder sterke kanten. Maar er vooraf samen over nadenken maakt je wel bewust van keuzes die je maakt en van het belang om te investeren in de rest van jullie leven samen.

‘Laat Liefde Leven’ zou ‘Laat Liefde Leven’ trouwens niet zijn, als de liefde niet ook gevierd zou worden. Want na de fase van conflicten en onbegrip komt er nog een fase: die van echte, verbindende liefde. Dat je zeker weet dat de ander er altijd voor je is en van jou houdt zoals je bent. Dat is de bijzondere band tussen man en vrouw, die elke investering waard is!Je kunt bij Cocky een speciaal traject boeken als je trouwplannen hebt.

Van 28 t/m 31 december is Cocky wederom één van de spreeksters op de Leve de Liefde-conferentie van de HGJB. Een aanrader om daar samen met je Geliefde naartoe te gaan. (En ouders, je kunt hem ook cadeau doen aan je kinderen ;-)!)

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!