POST

Vraag van de Maand: Is dit het nou?

Bored-couple

Ik ben geloof ik best gelukkig met mijn man. Hij is lief voor onze kinderen, heeft een prima baan en doet veel in huis. Maar laatst keek ik naar hem terwijl hij onderuit gezakt bezig was op zijn telefoon en ik dacht: ‘Is dit het nou?!’

1. Passie


Bijna ieder stel herkent het wel, de ‘Is dit het nou?!’ gedachte. Vooral in deze coronatijden waarin er weinig spannends gebeurt, kan het maar zo zijn dat de sleur genadeloos toeslaat. Dat betekent heus niet dat de passie voor altijd vervlogen is of dat je vanaf nu altijd seksloos door het leven moet. Maar zoals met alles in het leven, is het wél goed om je af te vragen waar die gedachte vandaan komt.

Misschien heb je net een romantische comedy gekeken. Of een boek gelezen waarin twee geliefden hun soulmate vonden in elkaar. Logisch dat je eigen relatie er dan iets minder florissant uit lijkt te zien. Tegen dat soort romantisch geweld kan zelfs de meest sprankelende relatie niet op.

Passie komt niet eindeloos vanzelf aanwaaien, hoe graag we dat ook zouden willen. Op een gegeven moment stopt je brein met het aanmaken van het verliefdheidshormoon en dan komt het simpelweg aan op de vraag of er sprake is van echte liefde. Maar gelukkig kun je de passie wel weer aanwakkeren. En dat begint – zoals zo vaak in de liefde – met een goed gesprek.

2. Bank


Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je je realiseert dat je je leven met je geliefde anders had voorgesteld. Dat je merkt dat je eigenlijk niet zoveel meer weet van de man of vrouw op de bank. Dat je je afvraagt wat er in het hart van je geliefde speelt. En dat je je afvraagt of je geliefde wel geïnteresseerd is in wat er in jóúw hart gebeurt. Om de passie weer aan te wakkeren, is het allereerst belangrijk dat je weer verbinding voelt met elkaar.
Om je daarbij te helpen, heb ik een aantal praat-vragen voor je bedacht.

– Is jullie relatie in deze fase anders dan aan het begin?

– Is er een fase geweest waarin jullie relatie veranderd is?

– Wat is er gebeurd – en wat juist niet?

– Wat zorgt ervoor dat je nu de onrust over je relatie ervaart?

– Zijn er momenten geweest dat je niet hebt doorgevraagd, terwijl je dat beter wel had kunnen doen?

– Wat speelt er nu in jouw hart?

– Welke dingen vind jij mooi in jullie relatie?

– Op welke punten kan jullie relatie wel wat extra aandacht gebruiken?

3. Opvlammen

Naast een goed gesprek, kan het je relatie ook helpen om daadwerkelijk iets te doen. Denk bijvoorbeeld aan:- Elke dag een wandelingetje maken. Loer onderwijl ongegeneerd bij mensen naar binnen en verzin een leuke klucht.

– Elkaar een kopje thee of koffie brengen en zo even een ‘gestolen momentje’ met elkaar hebben.

– Elkaar zoenen. Maar dan echt hè, zoals je dat vroeger uren deed.

– Los van elkaar een nachtje weggaan, zodat je even oplaadt en als je thuiskomt weer voelt hoeveel je van elkaar houdt.

– Samen een nachtje weggaan (of er plannen voor maken zolang er nog niets mag).

– Samen koken. Of dat de één kookt en de ander er een beetje onbeduidend bij zit, ook prima.

– Spelletjes doen. Zoek even uit welk spelletje er bij jullie beiden past, want we moeten natuurlijk niet hebben dat de speelkaarten door de kamer vliegen.

De vlam moet aangewakkerd worden om weer op te kunnen vlammen. En dat begint misschien wel met de gewaarwording van de ‘Is dit het nou?!’ gedachte. Dus al lijkt het aanvankelijk een heel enge gedachte, het kan jullie uiteindelijk juist iets moois brengen.

© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!