POST

Te druk voor seks?

Blog-header-Te-druk-voor-seks

DE VRAAG VAN DE MAAND

‘Het is niet zo dat we relatieproblemen hebben of elkaar niet aantrekkelijk vinden. We zijn gewoon heel druk – en daardoor staat mijn hoofd er de laatste tijd niet naar. Hoe maken we meer tijd voor seks?’

Het is iets wat veel stellen overkomt: te druk zijn voor seks. Soms is het een agenda-aangelegenheid: ze maken lange dagen, zijn druk met de kinderen en sociale verplichtingen en moeten er de volgende dag weer vroeg uit. Toch is dát meestal niet de echte reden waarom stellen niet aan intimiteit toekomen.

1. Druk druk druk

Vaker zie ik dat mensen niet alleen agenda-technisch druk zijn. Ze hebben ook in hun hoofd geen ruimte voor seks. Want om je over te kunnen geven aan je geliefde heb je niet alleen tijd en gelegenheid nodig, je hebt ook ruimte in je hoofd nodig. Als die ruimte er is, wordt er meestal ook wel tijd en gelegenheid gevonden… Geen tijd hebben voor seks is dus eigenlijk een duidelijke indicatie dat je echt te druk bent.

2. Rust

Als je te druk bent voor seks, ben je waarschijnlijk ook op andere fronten in je leven te druk. Het is dus belangrijk dat je de kern van de zaak aanpakt. Misschien geeft het je al rust om eens goed naar je weekindeling te kijken of een nieuwe structuur aan te brengen. Maar het is ook goed om in een drukke agenda bewust momenten van ontspanning in te plannen. Op die manier breng je al meer rust en ruimte in je hoofd.

3. Tijd voor je geliefde

Voor sommige stellen werkt het om afspraken te maken over het moment van lichamelijke intimiteit. Je weet dan allebei waar je aan toe bent en de latente druk van ‘het moet er nodig weer eens van komen’ verdwijnt. Maar dat werkt alleen als de basis tussen jou en je geliefde goed is. Want geen tijd voor seks kan natuurlijk ook duiden op te weinig prioriteit geven aan je relatie. Als een volle agenda je belemmert om tijd te maken voor je geliefde, elkaar weer eens rustig diep in de ogen te kijken en samen te mijmeren over het leven is het noodzakelijk om dáár eerst tijd voor te maken.

4. Win-win

Als je hoofd vol zit met plannen en lijstjes, verplichtingen en andere beslommeringen, heb je grote kans dat seks vooral iets wordt ‘wat ook nog moet’, in plaats van de (ont)spannende en verbindende bezigheid die het zou moeten zijn. Dus haal eerst het ‘moeten’ er vanaf – je hoeft niet aan een bepaalde frequentie te voldoen. Seks mag ontspannend zijn. Sterker nog: seks werkt juist ontspannend. Wat in principe een goede reden is om er juist tijd voor te maken als je te druk bent. Een win-win situatie dus ;-)!

5. Tips
  • Weet jij waar je geliefde van ontspant? Ga eens op onderzoek uit en stimuleer je geliefde vervolgens om daar tijd aan te besteden. Realiseer je dat iedereen zijn eigen manier heeft om te ontspannen. De één ontspant van een avondje sporten, terwijl voor een ander een goed gesprek juist meer rust geeft. Als jij je geliefde verplicht tot een avondje niets doen op de bank kun je juist het averechtse bereiken van wat je wil bereiken.
  • Ben je allebei druk, houd dan een wekelijks agenda-overleg. Plan dan bewust een moment voor jullie samen in. Denk aan: een lunch, samen ontbijten, een filmpje kijken, elkaar masseren, een glas wijn bij de openhaard, samen wandelen.
© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!