POST

Bambi-seks

bambi-seks-hert-vacht-marketing

Bambi-seks

Ik had er nog nooit van gehoord, maar er schijnt dus zoiets te bestaan als ‘Bambi-seks’: intimiteit die bestaat uit zoenen, knuffelen en ‘vrijerig stoeien’ (bron: wikipedia.nl), meestal met de kleren aan. Het is geïnspireerd op de manier waarop het welbekende Disney-hertje Bambi zijn vriendinnetje liefkoost. Vrij onschuldig, maar ook behoorlijk erotisch. (Tenminste, als je het feit dat het twee hertjes zijn even wegdenkt 🙈.)

Afgezien van de naam vind ik Bambi-seks wel een mooi fenomeen. Het is intens en intiem, speels en uitdagend. Niet meteen gericht op het echte werk, om het maar even subtiel uit te drukken. Het deed mij dan ook denken aan de tijd dat ik net verkering had. Zonder al te zeer in details te treden, was het een ware ontdekkingstocht, waarbij de passie hoogtij vierde. Maar omdat wij ons voor elkaar wilden bewaren (hoe puur en idealistisch), wachtten we nog wel met dat ‘echte werk’. Ik herinner me dat we uren konden zoenen en knuffelen, in het bos, in de stromende regen – het deerde ons niet. De uren vlogen voorbij zonder dat we het in de gaten hadden. We genoten intens van het dicht bij elkaar zijn.

Zucht. Wat een mooie tijd was dat eigenlijk. Gewoon lekker zoenen, zonder dat het ervan moest komen.

Het is iets wat veel stellen misschien helemaal niet meer kennen: dat zoenen zonder dat het ervan moet komen. Sterker nog: ik spreek regelmatig koppels die helemaal niet meer zoenen buiten de slaapkamer. Zij niet, omdat ze bang is dat ze hem anders de hoop geeft dat het er vanavond van komt – en hij niet, omdat hij haar niet het gevoel wil geven dat hij van haar verwacht dat het er vanavond van komt. Zoenen doen ze dan alleen nog als een soort efficiënte tussenstap richting de penetratie. Of ze zoenen helemaal niet meer en hebben zich er maar bij neergelegd dat hun seksuele relatie een lauwe toestand is geworden.

Nu is het normaal dat de hartstocht na een jaar of wat wat bekoelt. Het hormonencircus bedaart, de aanrakingen van je geliefde worden wat normaler (oh heerlijke tijd dat je spontaan begon te tintelen bij elke streling!), je hebt minder vaak zin en de seks is gewoon wat minder spannend. Herken je dit? Niets aan de hand, dit betekent echt niet dat het einde van je relatie in zicht is of dat je allerlei vertier buiten de deur moet gaan zoeken. Maar het betekent wel, dat je je seksuele relatie meer aandacht moet geven. Omdat het niet meer vanzelf in vuur en vlam staat.

En daarom vond ik het concept van die Bambi-seks zo leuk: weer even terug naar het begin van jullie seksuele relatie. Elkaar weer zoenen, zonder dat er in de verste verte ook maar iets ‘moet’. Voel wat de aanraking van je geliefde met je doet, zonder dat er penetratie aan te pas komt. Lekker vrijerig stoeien en de chemie weer laten oplaaien.

Het is maar een klein beginnetje, maar het kan je echt helpen om een koppig vastgeroest patroon te doorbreken.

Ben jij moeillijk in bed?
© Your Website • Template by Marianne Voerman • Images by Unsplash.com
TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!