...Uit de praktijk...

Een trouwlustig stel na de Yes-I-Do!-sessies:

“Met onze trouwdatum in zicht wilden we heel graag een aantal gesprekken met een relatiecoach of therapeut om, vooraf aan ons huwelijk, te investeren in onze relatie, elkaar beter te leren kennen en aangeleerde vervelende patronen te doorbreken met het doel ‘samen een leven lang gelukkig zijn’.
We hebben enorm genoten van de sessies met jou, Cocky! We voelden ons snel bij je op ons gemak en konden alles met je bespreken. Soms gingen we met ‘lood’ in onze schoenen naar jou toe, omdat we er samen even niet uit kwamen. Dankzij jouw coaching leerden we echt naar elkaars hart te kijken. Het was soms best confronterend, maar jij wist er de juiste balans in te brengen door je humor en positiviteit.
Je hebt ons er tijdens de sessies bewust van gemaakt dat we mogen zijn wie we zijn, elkaar daarin moeten accepteren; we zijn niet perfect en dat hoeft ook niet. Je benoemde eerlijk waar we goed in waren en waarin we konden leren om onze liefde nog sterker te maken. Super fijn dat je zo snel doorhad wat er tussen ons gebeurde of in ons persoonlijk omging.
Na iedere sessie groeide onze liefde voor elkaar steeds meer en we gaan nu in volledige zekerheid en vertrouwen ons huwelijk in!

We danken God dat Hij jou op ons pad bracht, je was een zegen voor ons! We hopen in de toekomst vaker bij je terug te komen voor een APK’tje, zoals jij dat noemt 😉 We kijken er nu al naar uit!

Dankjewel voor alles, lieve Cocky!”

 

“Even lekker praten” – een jong, stoer stel, over Cocky:

Zij: “Uiteindelijk had ik hem zover… Samen naar de relatiecoach. Lekker even praten… Toch zag ik stiekem ook best op tegen het eerste gesprek. Maar deze spanning viel snel weg! Cocky is iemand die echt naast je gaat staan, met je meedenkt, humor heeft, nergens raar van opkijkt, onpartijdig is en je nieuwe inzichten verschaft. We leerden om de pijnpunten in onze relatie te herkennen en om hier op een gezonde manier mee om te gaan.”

Hij: “Ik kan me herinneren dat ik het vreselijk vond om er naar toe te gaan. Even lekker praten (NOT), twee tegen één, helemaal doorgezaagd worden.. Wie zit daar op te wachten!? Maar niets was minder waar… Cocky is een aangename verschijning en tevens ook een zeer fijne gesprekspartner die de kunst verstaat om ongedwongen het gesprek te leiden. Als het gebeurde dat het gesprek de verkeerde kant opging (waarvoor niet veel nodig was bij ons) wist zij dit op een speelse wijze binnen enkele seconden te doorbreken. Communicatie (elkaar niet begrijpen) en onverwerkte pijnpunten waren onze problemen. Cocky lichtte deze uit en gaf ons de handvatten om hier actief mee aan de slag te gaan.”

 

Hans, bezoeker van de workshop “Over seks en ander gedoe in je relatie”:

Cocky,
Allereerst wil ik je heeeeeeeeeeeeeeeeeel hartelijk danken voor de ontwapenende manier waarop je “Over seks en ander gedoe in je relatie” hebt behandeld tijdens een seminar bij New Wine op 22 juli 2015. Mijn vrouw en ik hebben beiden je seminar bijgewoond en hebben beiden dit als erg nuttig ervaren: je hebt dit lastige onderwerp op erg mooie ontspannen manier bespreekbaar gemaakt, ook in onze relatie.

 

Vicky & Geert, 1 jaar getrouwd, over Cocky:

“Onze eerste kennismaking met Cocky was op de Kerstconferentie van de HGJB, waar zij een workshop over relaties leidde. Toen we hoorden dat ze een paar weken later nog een workshop zou geven, hebben we ons meteen opgegeven. Tijdens deze workshop hadden we nog meer de tijd om met elkaar en met Cocky door te praten over bepaalde onderwerpen. Dit was voor ons heel fijn, omdat we hierdoor op een nieuwe manier het gesprek aangingen over onderwerpen waar we het wel vaker over hadden.
Nu merken we dat het fijn is om soms met iemand van buitenaf te praten over onderwerpen waar we samen niet goed uitkomen. Door Cocky’s spontane en vriendelijke karakter voelen we ons thuis bij haar, en gaan we na ieder gesprek met haar weer met een glimlach naar huis.”

 

Carla, 26, single:

“Lieve Cocky,
Ik heb genoten van onze gesprekken! Fijn dat je meedacht, door erkenning te geven, me inzichten te geven, ervaringen te delen, de adviezen die je gaf en leuke online tips. Vooral je positiviteit vond ik enorm fijn! Die good-feeling en het kijken naar de sterke kanten, waardevolle dingen…Dát is zo nodig. Dank je, dat je dat gaf en er voor me was. Maar ook dat je me hebt laten zien dat sombere dagen er ook mogen zijn. Mooi dat je in je werk echt iets van Gods liefde kunt laten zien!”

P.S. Carla heeft inmiddels een relatie 😉

 

Brigit Appeldoorn, relatiecoach in Den Bosch, over Cocky:

“Ik ken Cocky als collega vakgenoot inmiddels drie jaar. Zowel in opleidingsverband als in gezamenlijke coachtrajecten met cliënten heb ik haar goed leren kennen. Cocky is een enorm inspirerende vrouw en heeft de ambitie ook in de toekomst voor veel relaties iets positiefs te kunnen betekenen, zodat stellen krachtig in hun relatie kunnen staan. Ze is doortastend in haar aanpak, weet helder te verwoorden wat ze hoort & ziet en weet de vinger op de zere plek te leggen. Ze denkt vooral in mogelijkheden en zoekt dan ook creatieve oplossingen, zowel in coachtrajecten als in het uitdragen van haar missie. En zo weet ze anderen in beweging te krijgen!”

 

Harmen van Wijnen, voorzitter CvB Christelijke Hogeschool Ede, over Cocky:

“In gesprek met Cocky merk je al snel dat ze werkelijk geïnteresseerd is in wie je bent en wat je bezighoudt. Die interesse gaat dieper dan alleen een oppervlakkig praatje. De diepere lagen van het leven weet Cocky op ongedwongen manier bespreekbaar te maken. Ik ken Cocky al meer dan tien jaar, waarvan een groot aantal jaren als collega, als een betrokken en bevlogen iemand die oog heeft voor de ander. Met veel humor, inzicht en wijsheid is Cocky in staat op een zinvolle wijze in gesprek te zijn over het Leven en de Liefde.”

 

Wat Cocky zegt over haar praktijk:

“Inmiddels ruim vijf jaar geleden begon ik mijn praktijk voor relatiecoaching. Ik geniet enorm van mijn werk! En nee, het is echt niet altijd leuk. Relatieproblemen zijn verschrikkelijk. Mensen worden er letterlijk ziek van. Maar ik zie ook mooie dingen gebeuren. Mensen die weer naar elkaars hart kunnen kijken en elkaar hun eigen, gepijnigde hart durven te laten zien. En jonge stellen, vol van liefde en idealen die aan het begin van de rest van hun leven samen staan. Het is nooit saai. Soms wel wanhopig (want natuurlijk hoop ik ten diepste dat elk stel de rest van hun leven gelukkig samen wordt, maar weet ik dat dat nou eenmaal niet altijd kan). Maar ik geloof erin. Ik geloof dat de Liefde mensen gelukkig kan maken en ik hoop, met veel geduld, iets van die hoop over te kunnen brengen.”

(c) 2020 - Gerealiseerd door: Het Nieuwe Web