Speciaal voor ouders:

Seksuele Voorlichting

Praten met je kinderen over seks lastig? Zeker als je zelf een moeizame seksuele opvoeding hebt gehad, valt het niet altijd mee om op een relaxte manier met je kinderen te praten over seks.

Toen ze weer eens de vraag kreeg voor tips hierover wist Cocky het zeker: niet alleen kinderen, maar vooral ook hun opvoeders hebben seksuele voorlichting nodig. Zeker in deze woelige tijden, als het over seks gaat.  

Met deze cursus laat Cocky je zien dat het een stuk minder ingewikkeld hoeft te zijn dan je misschien denkt!

103-1DXA5752- staand Jorik Algra Fotografie

Hi! Ik ben Cocky

Als ik terugdenk aan mijn eigen seksuele opvoeding, denk ik vooral aan woorden als ‘waarschuwend’, ‘ongemakkelijk’, ‘zonde’ en ‘schaamte’. Seksualiteit was er wel, maar het was niet de bedoeling om er openlijk over te praten.

Nu ik zelf moeder ben én in mijn praktijk allerlei verhalen hoor over seksuele opvoeding, merk ik dat het juist zo belangrijk is dat kinderen al van jongs af aan vertrouwd raken met het praten en nadenken over seksualiteit. Juist omdat het overal om hen heen is – en niet altijd op de manier die we graag zouden willen.

In je eigen tijd en op je eigen tempo te volgen. 

In deze cursus neemt Cocky je in drie delen mee om jullie als opvoeder en ouders handvatten te geven om op een relaxte, eerlijke en humoristische manier met je kinderen in gesprek te gaan over seks. Je kunt de lessen gewoon thuis volgen, vanaf de bank of aan de keukentafel. In je eigen tempo en op de manier die bij jou als opvoeder past.

Waarom Seksuele Voorlichting?

De seksuele opvoeding van je kinderen begint niet pas bij de seksuele voorlichting. Het begint eigenlijk al bij de manier waarop jij als ouder en opvoeder zelf bewust bent van je seksualiteit. Want dat heeft namelijk invloed op de manier waarop je erover praat en de manier waarop je omgaat met seksuele issues.

Op welke manier praat je er met je kinderen over? En vanaf welke leeftijd? Welke waarden wil je je kinderen meegeven? Grote vragen die een eerlijk antwoord verdienen. 

In deze driedelige snelcursus geef ik je tips en handvatten voor een goed gesprek over seks – en zet ik je aan het denken over je eigen seksuele identiteit. Want ja, ook die mag aandacht krijgen!

De Snelcursus Seksuele Voorlichting helpt je om:

Zo ziet de cursus eruit:

Elk deel bestaat uit een videoles van ongeveer 20 minuten waarin Cocky je meeneemt in de wondere wereld van de seksuele opvoeding.

Als je de cursus aanschaft, krijg je inloggegevens waarmee je in je eigen online leeromgeving van de Snelcursus Seksuele Voorlichting komt. Daar kun je bijhouden waar je bent en de lessen in je eigen tijd en omgeving volgen.

Naast de video’s is er ook een downloadbaar werkboek beschikbaar, waarin je je notities, gedachten, vragen en antwoorden per les kwijt kunt. Ook vind je daar de belangrijkste punten, tips en opdrachten

Een complete cursus voor slechts € 79,-!

Deze onderwerpen zitten in de cursus:

Seksuele Voorlichting

Inhoud Snelcursus

De cursus bestaat uit drie delen:

DEEL I: Hoe praat je zelf over seks?

DEEL II: Seksuele ontwikkeling per leeftijdsfase

DEEL III: Wat geef je mee?

Wat zeggen de cursisten

"Lieve Cocky, dank je wel voor deze prachtige gelegenheid om meer te leren over seksuele opvoeding. Super leerzaam en interessant, zeker aangezien die van ons vrij summier was. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en je humor houdt het lekker luchtig en laagdrempelig. Dank je wel!"

Interessant & Leerzaam

"Deze cursus is zo hard nodig, wat goed dat dit er is! Op een goede manier met onze kinderen in gesprek te zijn over seks werkt mee aan een gezonde seksuele maatschappij voor de volgende generaties."

Zo hard nodig!

01

Deel I - Hoe praat je zelf over seks?

Een belangrijk onderdeel van de seksuele opvoeding van je kinderen is de manier waarop je zelf over seks praat. In dit deel duik je even terug in je eigen seksuele geschiedenis. Hoe ben jij seksueel opgevoed? Wat herinner jij je van je seksuele opvoeding?

Deel II - Seksuele ontwikkeling per leeftijdsfase

Natuurlijk is het per leeftijdsfase afhankelijk waar je precies met je kinderen over praat, welke onderwerpen je nog even laat rusten en welke onderwerpen je al wel bewust bespreekt. In dit deel kijken we per leeftijdsfase op welke manier je je kinderen helpt om hun grenzen aan te geven, maar ook vertrouwelijkheid te creëren om het gesprek over seks gaande te houden. Juist als je het al van jongs af aan op een normale manier bespreekt, is het voor kinderen later ook gemakkelijker om er met jou over te praten.

02

03

Deel III - Wat geef je mee?

Zodra je kind geboren wordt, begint het loslaten, hoorde ik eens iemand zeggen. En dat gaat zeker op voor de seksuele ontwikkeling van je kind. Om je kind op seksueel gebied normen (kaders) mee te geven, is het allereerst belangrijk om ook waarden mee te geven. Wat vind jij zelf belangrijk? Wat is de waarde van seks voor jou? En hoe kun je hier open en eerlijk over in gesprek gaan met je kind?

Deze cursus vertelt je niet precies wat je wel of niet moet zeggen, maar helpt je wel om op een relaxte manier met je kinderen in gesprek te gaan en te blijven over seksualiteit.

TEB_initialen_WIT

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!

Ben of ken jij iemand die gaat trouwen?

“Ze leefden nog lang en gelukkig” is geen zekerheid voor een gelukkig huwelijk. 

Willen jullie een trouwcadeau (geven) van blijvende waarde? Deel dan nu deze tip!