...Laat Liefde Leven...

Tegenwoordig strandt maar liefst één op de drie huwelijken. Dat zijn er ruim 30.000 per jaar. Relatieproblemen zorgen niet alleen voor stress en verdriet, maar ze leiden ook tot ziekteverzuim en problemen bij de eventuele kinderen.
L
iefde is niet iets waar je pas aan moet werken als het niet goed gaat. Liefde is een levensstijl. Het maakt je gelukkiger en gezonder – en dat is niet alleen goed voor jullie, maar ook voor jullie (eventueel toekomstige) kinderen.
Dat is het idee achter ‘Laat Liefde Leven’: het behouden, herstellen en ontdekken van banden tussen geliefden. Als je elkaar kwijt dreigt te raken of al kwijt bent, maar ook als je de liefde in je relatie wilt laten leven. Of je nu aan het begin van je leven samen staat of al langer samen bent, liefde is een investering waard!

Omdat ik zelf altijd heel nieuwsgierig ben naar de persoon achter de foto, hierbij een verhaaltje over mijzelf ;-).
Ik ben Cocky, 38 jaar en woon met mijn man en vier kindertjes midden op de Biblebelt. Ik kom uit een reformatorisch milieu en ben positief christelijk opgevoed (ja ik zet het er maar even bij, het kan namelijk ook anders 😉 ).

Toen ik na mijn studie Psychologie heb gewerkt op een school voor pubers die niet meer mee konden draaien in het reguliere onderwijs, ervoer ik dan ook een lichtelijke cultuurshock. Zo vanzelfsprekend was het hebben van een vader en moeder in hetzelfde huis dus helemaal niet! Het viel mij op hoeveel van die tieners uit een gebroken gezin kwamen en wat voor grote gevolgen dat voor hen had.

Inmiddels zes jaar geleden begon ik mijn praktijk voor relatiecoaching. Ik geniet enorm van mijn werk! En nee, het is echt niet altijd leuk. Relatieproblemen zijn verschrikkelijk. Mensen worden er letterlijk ziek van. Maar ik zie ook mooie dingen gebeuren. Mensen die weer naar elkaars hart kunnen kijken en elkaar hun eigen, gepijnigde hart durven te laten zien. En jonge stellen, vol van liefde en idealen die aan het begin van de rest van hun leven samen staan. Het is nooit saai. Soms wel wanhopig (want natuurlijk hoop ik ten diepste dat elk stel de rest van hun leven gelukkig samen wordt, maar weet ik dat dat nou eenmaal niet altijd kan). Maar ik geloof erin. Ik geloof dat mensen samen gelukkig oud kunnen worden en ik hoop met veel geduld iets van die hoop over te kunnen brengen.

Toen ik laatst bij mijn visitekaartje mijn functie in moest vullen, had ik geen idee wat ik op moest schrijven. Uiteindelijk denk ik dat ik geen functie heb, maar een missie. Mensen laten zien dat de liefde loont. Dat je niet raar of sneu bent als je hunkert naar onvoorwaardelijke liefde, maar dat het in onze genen zit om ons te willen verbinden. En vooral: dat het niets uitmaakt dat we daar massaal in blunderen.

Ik ben al ruim 14 jaar getrouwd met mijn Grote Liefde. Hij is niet altijd blij dat hij getrouwd is met een relatiecoach ;-). Maar gelukkig hebben ook wij onze ruzies en dan vergeet ik alles wat ik weet over relaties. Dat dan weer tot zijn grote frustratie hahaha… Hij zit in de politiek en heeft zijn eigen bedrijf (DRUK!!!) en soms is het echt schipperen om ons te blijven realiseren wat er nou echt belangrijk is in ons leven: ons gezin en onze relatie. Maar we hebben ooit de keuze gemaakt om A) Niet te scheiden en B) Niet bij elkaar te blijven voor de kinderen, dus investeren we veel in elkaar. Helemaal niet zo vervelend trouwens ;-)!

Verder zing ik samen met mijn drie zussen in zanggroep ‘Filiae’, ook erg dynamisch en soms tamelijk passief-agressief (zoals alleen zussen dat kunnen zijn 😉 ). Check hier onze website!

Christelijke identiteit
“Omdat ik christen ben verwachten veel mensen misschien dat ik met Bijbelteksten in mijn hand wel even zal vertellen wat je wel of niet moet doen op relatiegebied. Maar voor mij betekent mijn geloof niet dat je allerlei standpunten verdedigt of uitdraagt, maar dat je mensen naar elkaar – en zichzelf – laat kijken, zoals Jezus naar mensen keek. Hij keek verder dan enkel naar dat wat mensen lieten zien. Hij keek naar hun hart, hun ziel. En dat is universeel en actueel voor alle tijden, plaatsen en mensen. Daarom is iedereen welkom in mijn praktijk.”

(c) 2020 - Gerealiseerd door: Het Nieuwe Web